Verenigingen 
Christelijke Muziekvereniging Juliana

   
Wie zijn we?
De Christelijke Muziekvereniging Juliana is het fanfareorkest van Nieuw-Weerdinge. Sinds enige jaren werken we samen met de fanfare van Valthermond, S.D.G. Een fanfare is een orkest met blaasinstrumenten, bijvoorbeeld trompetten, saxofoons en trombones, en slagwerk. De groep bestaat uit een prettige combinatie van jonge mensen en iets oudere mensen.

Wat doen we?
Elke vrijdagavond oefenen we met het orkest. Omdat we een christelijke vereniging zijn, spelen we onder andere christelijke muziek. Het grootste deel van ons repertoire bestaat echter uit andere muziek. Te denken valt daarbij aan marsen, meer klassiek getinte muziek, maar ook filmmuziek, popmuziek en uitgebreide stukken voor bijvoorbeeld een concours.

Elk jaar organiseren we een concert in het voorjaar en met kerst houden we een openluchtconcert. Daarnaast begeleiden we kerkdiensten, treden op op markten en evenementen en zo nu en dan brengen we op verzoek een serenade.
 
Aanstormend talent
De vereniging kent sinds begin 2006 een groeiend aantal leerlingen. Leerlingen van de vereniging krijgen persoonlijk les in groepjes van maximaal drie leerlingen tegelijk. De lessen kunnen worden verzorgd door leden van het orkest, maar bij voorkeur op de muziekschool. In deze lessen wordt aandacht besteed aan de basisbeginselen van het muziek maken. Daarnaast is er tweemaal per maand de samenspelgroep, waarin alle leerlingen samenkomen om als leerlingorkest aan het samenspel te werken.

Hoe kan ik lid worden?
Om lid te worden kun je contact opnemen via de onderstaande contactgegevens. In overleg kan dan besloten worden of je direct aan kunt schuiven bij het orkest, of beter eerst als leerling ingeschreven kunt worden. Ook is het altijd mogelijk om het eerst eens uit te proberen om te zien of het bevalt. Er is veel mogelijk, dus leg je vragen of ideen voor! Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen of n van de leden aanspreken.

Ervaren muzikanten
Naast nieuwe leerlingen, zijn nieuwe leden voor het orkest ook altijd welken. We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van de groep. Muzikanten die al enige ervaring hebben, mogen in principe zo aanschuiven bij het orkest. Je moet dan wel minimaal op A niveau kunnen spelen.