Verenigingen 
FietsToerClub Toerlust

   
In 1982 werd de fietstoerclub (FTC) Toerlust opgericht. Bij de oprichting waren Jan Schoonbeek, Albert Zefat, Jenne Holman, Oebele Oldenburger (U) en Jan de Vries betrokken. Drie van deze oprichters zijn nog altijd lid van deze vereniging.
In 2012 werd het 30 jarig bestaan gevierd met een aantal activiteiten. In begin 2017 had FTC Toerlust 55 leden. Door vergrijzing en weinig aanwas van jonge leden was het ledenbestand in begin januari 2022 nog 36 leden. Ieder jaar organiseert de vereniging een  veldtoertocht vanuit het 't Haantje. In 2020 en 2021 ko deze door de Corona geen doorgang vinden.

In 2013 waren daar ruim 800 deelnemers te begroeten. In de jaren daarvoor waren door zeer slechte weersomstandigheden er veel minders deelnemers.
Het bestuur wordt op dit moment gevormd door:
  • Sjaak Koote (voorzitter)
  • Jan de Vries (secretaris)
  • Wil Fransen (penningmeester)
  • Jan Potze (lid)
  • Meinie Brunia (lid)

Op de internetsite van FTC Toerlust vindt u veel informatie over deze actieve vereniging. Ook bij YouTube vindt u vele filmpjes bij het zoekwoord TOERLUST.

FTC Toerlust is heel blij met hun drie vaste sponsoren: Tieks Tweewielers / Garagebedrijf Grooten / Postmus Administratie en Advies.

 
Op zondag 20 november 2019 organiseerde de vereniging voor de 28e keer de Tieks Tweewielers Slenerveldtocht vanuit 't Haantje. Een veldtoertocht in de bossen rondom 't Haantje en Schoonoord. De deelnemers konden kiezen uit drie routes, 25, 30 en 50 kilometer. In totaal kwamen er, mede door het goede weer, bijna 800 betalende deelnemers af op dit evenement.

In 2020 en 2021 gingen de veldtoertochten in verband met de Corona maatregelen niet door.

Voor zondag 20 november 2022 staat de Tieks Tweewielers Slenerveldtocht weer op het programma.

Voor 2022 zijn er ook voorbereidingen met betrekking tot het 40-jarig bestaan van de club.  De monstertocht zoals die in 1987 werd gereden vanuit het Italiaanse Verona naar Nieuw-Weerdinge zal zeker geen vervolg krijgen.