RECREATIE
 
Openluchtzwembad De Wieke - seizoen 2023
 

 Zwembad De Wieke is gelegen aan de Raiffeisenstraat. Grenzend aan het sportpark van voetbalvereniging Titan en sporthal
 "De Mondenhal". Een centrale plek in het dorp omgeven door vele bosschages. 

 
 Raiffeisenstraat 15 7831 HW Nieuw-Weerdinge   0591 532209
 Website:   www.zwembad-dewieke.nl 

 Email:       zwembaddewieke@gmail.com

 Openingstijden:
 ma - t/m - vr       13.00 - 20.00
 za - zo                 13.00 - 18.00
 

   
  Toegangsprijzen 2023 binnenkort op deze pagina en op de website van De Wieke Bestuur  
        Voorzitter Sven Holman
  Basis-gezins abonnement (2 pers)   (voorverkoop t/m 18 april  ) Secretaris Yvonne Grooten
  Extra persoon (thuiswonend)   (voorverkoop t/m 18 april   ) Penningmeester Richard Hilgen
  Persoonlijk abonnement   (voorverkoop t/m 18 april  ) Lid Jolanda Diepstra
  Dagkaart (vanaf drie jaar)     Lid Belinda de Vries
  Dagkaart  na 17.00 uur     Lid Linda Koops
  10 Badenkaart      Lid Stefan van Santen
      
Tijdens voorverkoop is pinnen mogelijk. 
   
 
Recreatiepark De Wenke
   
   

Ligging
Aan de oostkant van het dorp ligt het recreatiepark "De Wenke". De Wenke is vele hectaren groot. In het park zijn een dierenparkje, een grote en kleine visvijver en veel groen ondergebracht. Aan de rand van het park ligt de begraafplaats.

Opgeknapt
Op 14 mei 2007 is de dierenweide De Wenke officieel door burgemeester Bijl heropend. Sponsoren, gemeente en veel vrijwilligers hebben zich ingezet om het park weer tiptop in orde te maken. In en rondom het parkje kunt u weer genieten van eenden, herten, duiven, kippen, wallabies, geiten en konijnen. De molen is geschonken door buurtvereniging het Kwartstreekje. Heeft een mooie plaats in het park gekregen en doet tevens dienst als schuilplek voor de dieren.

Kern met Pit
De Wenke heeft het predicaat: "Kern met Pit" gekregen, een prijs die beschikbaar is gesteld door de Koninklijke Heidemaatschappij voor projecten die grotendeels door vrijwilligers zijn bewerkstelligd. Nieuw-Weerdinge kan hier trots op zijn.

Vrijwilligers en donateurs
Het is wel nodig om De Wenke draaiende te houden. Het park is afhankelijk van vrijwilligers en donateurs. Van beide kunnen we nog wel meer gebruiken, want om een park als De Wenke in leven te houden moet daar met elkaar aan gewerkt worden.

Verzoek
Een verzoek aan mensen die met hun honden langs het dierenparkje lopen: hou enige rekenschap met de dieren die in het park. Veel dieren zijn bang zijn voor honden en de mogelijkheid bestaat dat zij zich door hun vluchtgedrag zelf verwonden. Dus houdt alstublieft met uw honden enige afstand tot de omheining
   
 
Sporthal "De Mondenhal"
Begin 1985 opperde Plaatselijk Belang het idee om een sporthal van de grond te krijgen. De toenmalige gymzaal was immers veel te klein om balsporten te spelen. Al gauw daarop werd een commissie gevormd die de haalbaarheid toetste onder de bevolking en vervolgens contact zocht met de Gemeente Emmen. De Gemeente Emmen was er in principe voor maar stelde hoge eisen.
Er moest binnen een krap budget een sporthal gebouwd worden die aan alle eisen moest voldoen.

Daarnaast moest de provincie fl.100.000, - (50.000 euro) bijdragen en eveneens moest de bevolking van Nieuw-Weerdinge ook fl.100.000, - op tafel zien te krijgen. Om de ton op tafel te krijgen startte in januari 1987 het tonnetjesproject in Nieuw-Weerdinge. Op veel plaatsen in Nieuw-Weerdinge stonden kleine tonnetjes waar men geld in kon doen, er werden veel acties ondernomen, zoals sponsorlopen, veilingen e.d. Zelfs werd er door de wielervereniging Toerlust een sponsortocht ondernomen vanuit het Italiaanse Verona naar Nieuw-Weerdinge! Een afstand van ruim 1400 km die in zes dagen werd volbracht. 

 
Op 29-10-1987 werd de Stichting Sporthal Nieuw-Weerdinge opgericht. De start van de bouw liet echter nog lang op zich wachten.  Uiteindelijk schonk de Gemeente Emmen het resterende bedrag en kon de bouw begin 1989 beginnen. Na heel veel werk door zeer veel vrijwilligers werd De Mondenhal op 11-11-1989 geopend.

De Mondenhal is nog steeds in zeer goed onderhouden staat dankzij het goede werk van vele beheerders, schoonmakers en vrijwilligers voor hand- en spandiensten. De Mondenhal is het gehele jaar geopend behalve tijdens de zomervakantie en officiele feestdagen.
Bestuursleden    

  

Voor zaalhuur of informatie kunt u contact opnemen met:

Koop Schimmel
Weerdingerkanaal nz 187
7831 HN Nieuw-Weerdinge
Telefoon: 0591 521637
Email: mondenhal@kpnmail.nl

Telefoon Mondenhal: 0591 521377  

Haiko Tiems Voorzitter
Koop Schimmel Secretaris/penningmeester
Vacant Lid  
Vacant Lid    
Siert Tjeerdsma Lid
Jan de Vries Lid
Albert Houwing Lid
   
 
 "Minicamping Drentse Monden"
 
 De Struinpaden


Het is velen hier waarschijnlijk al opgevallen, dat er achter in de Vledders een natuurgebied is aangelegd tussen de Vledders en de Valtherdijk.

Wij willen langs deze weg wat meer informatie geven. Het gaat hier om een gebied, dat is aangelegd rond het Valtherdiep, die in de 60er jaren (vorige eeuw ) is gedempt. Het diep is opnieuw uitgegraven en volgt grotendeels het oude traject. Er zijn wandelpaden aangelegd en hier en daar staan bankjes.

Ook zijn er twee heuveltjes aangelegd vanaf waar men de loop van het Valtherdiep kan bekijken. Het geheel vervult een functie als verbindingszone voor flora en fauna tussen de Hondsrug en Westerwolde.

De struinpaden zijn aangelegd in opdracht van de deelgebiedcommissie deelgebied Emmen als onderdeel van Herinrichting Oost Groningen en de Gronings-Drentse Veenkolonien.

Vanaf het Vledderdiep kan men het gebied inlopen via een nieuw aangelegd wandelpad en vanaf de Vledders is het gebied te bereiken via een hek. Ook vanaf de Valtherdijk kan men het wandel/natuurgebied bereiken. Het gebied is voor iedereen die een wandeling wil maken in een natuurlijke omgeving toegankelijk. Het is er zo natuurlijk aangelegd, dus zonder verharding, dat er wel eens laarzen bij nodig zijn.

Dus, mocht u eens zin hebben in een rustige wandeling in een natuurlijke omgeving, dan kunt u hier uw hart ophalen en genieten van een stukje historie van onze streek. Wij hopen dat vele Nieuw-Weerdingers veel plezier zullen beleven aan dit stukje aangelegde natuur.